Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ένα Γαρύφαλλο για Όλους όσους Αγωνίζονται για την Δημοκρατία

Ένα Γαρύφαλλο για Όλους όσους Αγωνίζονται για την Δημοκρατία







 Στις 14 Νοεμβρίου 1973 φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα και ξεκίνησαν διαδηλώσεις εναντίον του βάναυσου στρατιωτικού καθεστώτος. Οι φοιτητές που αυτοαποκαλούνταν «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», οχυρώθηκαν μέσα στο κτίριο της σχολής επί της οδού Πατησίων και ξεκίνησαν τη λειτουργία του ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου.  Το, πλέον ιστορικό, μήνυμά τους ήταν: «Εδώ Πολυτεχνείο! Λαέ της Ελλάδας το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για την Δημοκρατία» δεν έπαψε να ακούγεται μέχρι την μοιραία στιγμή όπου τα τανκς υπακούοντας στις διαταγές γκρέμισαν την κεντρική πύλη, με συνέπειες θλιβερές, τραυματίες και νεκρούς. Οι εκφωνητές του σταθμού του Πολυτεχνείου παρέμειναν στο πόστο τους και συνέχισαν να εκπέμπουν για 40 λεπτά μετά την έξοδο, οπότε συνελήφθησαν.



Παίξαμε με το πυργόλεξο, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γραμμάτων, σχηματίζοντας λέξεις όπως Ελευθερία, Δημοκρατία, Ψωμί, Παιδεία






Χρωματίσαμε το Πολυτεχνείο.

 Ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας και έγινε και αυτός ένας από τους φοιτητές του. 

Γράψαμε το πανό μας και έτοιμα και να τα παίξουμε.



Παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου και οι έννοιες Ελευθερία, Δημοκρατία, Ειρήνη ήταν και είναι έννοιες για τις οποίες όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να αγωνίζονται καθημερινά και για μια ζωή. 


Για να το κάνετε μπορείτε να πατήσετε εδώ

Καλή σας Συνέχεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου